Patates Röşti
Selin Hıdır
458 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patates Röşti, İsviçre mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olarak, yumuşacık içi ve çıtır dışı ile her lokmada damaklarda iz bırakır. Özellikle kahvaltılarda, ana yemeklerin yanında veya tek başına mükemmel bir alternatif sunar. İnce rendelenmiş patateslerin, tereyağıyla buluşup, altın sarısı bir kıvama gelene kadar pişirilmesi, hem gözlere hem de midelere hitap eder. İşte Patates Röşti yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Patates Röşti Ve Gulaş tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Patates Röşti kaç kaloridir?

Bir porsiyon Patates Röşti 250 kaloridir.

Patates Röşti Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Röşti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyun ve ince rendeleyin.
  2. Rendelediğiniz patatesleri temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
  3. Geniş bir kasede tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ve pul biberi ekleyin, karıştırın.
  4. Bir tavada tereyağını veya sıvı yağı ısıtın. Yağ ısındıktan sonra rendelediğiniz patatesleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Patatesleri tavada düzleştirerek, kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Alt tarafı altın rengi olunca spatula ile dikkatlice çevirin.
  6. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  7. Patates röşti servise hazır. Sıcak olarak, yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Patatesin hafif yağlı yapısını dengelemek için taze yoğurt veya süzme yoğurt servis edebilirsiniz. Yoğurt, yemeğe ferahlatıcı bir dokunuş katar.
  • Taze yeşillikler ve limonlu bir sosla hazırlanan hafif bir salata, Patates Röşti'nin yanında mükemmel bir eşlikçi olabilir. Özellikle roka, marul, domates ve salatalık gibi malzemelerle yapılan bir salata çok iyi gider.
  • Patates Röşti'yi üzerine kızarmış bir yumurta ekleyerek servis edebilirsiniz. Yumuşak bir yumurta, Röşti ile birleştiğinde harika bir uyum yakalar.
  • Dilimlenmiş beyaz peynir veya lor peyniri, patatesin lezzetini tamamlayan bir başka mükemmel eşlikçidir. Ayrıca rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri de üzerine serpilebilir.
  Püf Noktası
  • Rendelediğiniz patatesleri sıkıca sıkarak fazla suyunu almanız çok önemli. Aksi takdirde patatesler kızarırken dağılabilir veya yumuşak kalabilir.
  • Patates Röşti'yi pişirirken kullanılan yağ miktarına dikkat edin. Patateslerin çıtır çıtır olması için yeterince yağ eklemek önemli ancak fazla yağ kullanmak, yemeğin gereğinden ağır olmasına yol açabilir. Yağı orta seviyede tutmaya özen gösterin.
  • Patateslerin düzgün pişmesi için tavada düşük ısıda, sabırlı bir şekilde pişirin. Yüksek ısıda pişirirseniz dışı yanabilir ama içi pişmeyebilir.
  • Patatesleri tavaya eklerken, tavada düzgün bir şekilde dağıtmak, homojen bir pişirme sağlar. Spatula ile bastırarak patateslerin yayılmasını sağlayın.
  • Patatesin doğal lezzetini bozmayacak şekilde tuz, karabiber, kekik gibi basit baharatlarla tatlandırın. Gereksiz fazla baharat kullanmaktan kaçının.
  • Patates Röşti’yi tavada pişirirken, tavayı çevirebilmek için büyük bir tabak kullanabilirsiniz. Röşti'nin altı pişince tabağa ters çevirip, tekrar tavaya alarak pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Patatesli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Fransız tost
Kuru Kayısı Kompostosu
Sarımsaklı Patates Püresi
Kremalı Karnabahar Püresi
Meksika Fasulyeli Çıtır Patates
Falafel Bowl