Patates Püresi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her versiyonu ile sevilen patatesin klasik bir hali olan patates püresi tarifi ile sizlerleyiz. Yapımı kolay, pratik olmasının yanı sıra lezzetli olan ve hemen hemen her yemeğin yanına yakışan patates püresi sadece 6 malzeme ile yapılıyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız patates püresinin malzemeleri ve yapımı aşağıda. 

Patates Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
  2. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Et ya da tavuk sote ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Düdüklü tencerede hızlı şekilde patateslerinizi haşlayabilirsiniz. 
  • Süt yerine krema kullanabilirsiniz. 
  • Patates pürenizin içerisine peynir ilave edebilirsiniz. 
  • Daha kolay haşlanması için küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • Patateslerinizi içme suyunda haşlayabilirsiniz. 
  • Haşlanmış patatesleri blender, süzgeç ya da patates ezici ile hazırlayarak patates püresi yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Mama Tarifleri Öğle Yemeği Patatesli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç