SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Mantar Turşusu
Mantar Turşusu
Güncelleme tarihi:
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Turşusu Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kültür mantarı
5 tane karanfil
5 tane karabiber
3 defneyaprağı
1 yemek kaşığı kalın tuz
Yeteri kadar sirke
Mantar Turşusu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Mantarlı Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Turşu Tarifleri
Konserve Tarifleri
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi