SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Limon Soslu Lüfer Izgara
Limon Soslu Lüfer Izgara
Güncelleme tarihi:
08 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Limon Soslu Lüfer Izgara Tarifi İçin
Malzemeler
4 lüfer fileto
Yarım demet pazı
1 limonun suyu
5~6 kapari
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kırmızı biber
1 havuç
1 tutam toz şeker
1 kabak
2 yemek kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
Tuz
Limon Soslu Lüfer Izgara
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin.
Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın.
Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın.
Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Davet Yemekleri
Balık Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi