Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Ana malzemesi un ve yumurtadır. Krep yapımında genellikle yapışmaz tava kullanılır. Krepleri belki de dünyada bu kadar popüler ve eğlenceli yapan şey, istediğiniz dolgu veya soslarla birlikte yiyebilme özelliği. Hatta kreplerle ilgili en güzelin şeyin içine konulan malzemelere göre istenirse sade istenirse karışık hale getirebilme özelliği olduğu yorumu yapılır. Yani tek bir tabakta çok yönlülük ve farklı lezzetlere sahip olabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa krep tarifini ve püf noktalarını gelin birlikte görelim:
1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?
Siz de mutfağınızda deneyebileceğiniz pratik yemekler arıyorsanız, kahvaltılık sos tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler
Üzeri için