Kelek Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan kelek, yetiştirilme tarzından dolayı gövdesi uzun ve içi iri çekirdekli olmasıyla bilinen Türkiyenin birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyve türüdür. Sürdürebilirlik açısından Kelek  tohumu olarak çekirdekleri kullanılır. yaz kış sofralarımızdan eksik olmayan turşu, çeşitli sebze ve meyvelerden yapılmaktadır. Yüksek oranda C vitaminine sahip olan turşular sağlık açısından çok faydalıdır. Kelek Turşusu da bir çeşidi olarak yer almaktadır, gelelim Kelek Turşusunun yapımına. 

Dilerseniz farklı Turşu Tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kelek Turşusu kaç kalori?

Kelek Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

1 Kiloluk kavanoz için;

Kelek Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kelekleri yarım saat kadar sirkeli suda bekletelim.
  2. Sirkeli suda beklettiğimiz keleklerimizi bol suyla yıkayalım.
  3. Uç kısımlarını kesip keleklere bıçak yardımıyla çizikler atalım
  4. 1 litrelik kavanoza soyulan sarımsak, limon ve nohutları da kavanozun dibine koyalım.
  5. Sarımsak ve nohutların üzerine kelekleri güzelce sıkıştıralım.
  6. Kaya tuzu, şeker ve sirkeyi de ilave edelim.
  7. Kavanozun geri kalan kısmına, keleklerin üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edelim.
  8. kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  9. 1 gece ters bir şekilde beklettiğimiz kavanozu düzleyip karanlık ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  10. Kelek Turşumuz 10 gün içerisinde hazır olacaktır, şimdiden Afiyet olsun.
  Püf Noktası

Sıcak su ile yapılan turşular süreci her zaman hızlandırır.

Turşuya koyduğumuz nohutlar turşunun fermente olmasını sağladığı için daha güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç