Kayısı Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze kayısı marmelatı nasıl yapılır? Güne keyifli başlamanızı sağlayacak nefis mi nefis tam kıvamında kayısı marmelatı tarifimize göz atın. Malzemeleriniz hazırsa tam kıvamında kayısı marmelatı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kayısı Marmelatı Kaç Kalori?

Alternatif olarak kuşburnu marmelatı ve kızılcık marmelatı tarifine de göz atabilirsiniz.

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısı Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısılarımızın çekirdeklerini ayıklayalım ve çelik bir tencerenin zeminine bir sıra dizelim.(Şekerpare kayısı kullanmanız marmeladınızın lezzetini katlayacaktır.)
  2. Üzerini örtecek kadar toz şeker serpelim ve tekrar bir sıra kayısı dizelim.
  3. Aynı işlemi kayısılarımız ve şekerimiz bitene dek tekrarlayalım.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirelim.
  5. Ertesi gün dolaptan çıkardığımız kayısılar sulanmış ve şekerin büyük bir kısmını içerisine çekmiş olacaktır.
  6. 1 Çay bardağı suyu ekleyip yüksek ateşte kaynatalım.
  7. Kaynama sesini duyduğumuzda karanfilleri ve limon suyunu ekleyip altını kısalım. (Limon suyu kayısımızın beklerken şekerlenmemesini sağlayacaktır.)
  8. 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirelim ve sıcakken blenderden çekelim. (Eğer meyve suyu olarak da kullanmak isterseniz bu aşamada blenderden çektikten sonra süzgeçten geçirip daha sonra sulandırarak kullanabilirsiniz.)
  9. Blenderden çektiğimiz kayısı marmeladını sıcakken kavanozlara dolduralım ve ters çevirip bir gece dinlendirelim. (Hemen kullanacaksanız kavanozlara koymanıza gerek yok fakat karanfil aromasının marmelata tamamen geçmesini istiyorsak bir süre dinlendirdikten sonra tüketmeniz daha iyi olacaktır.)
  10. 1 gece beklettiğiniz kavanozların kapaklarını kontrol edelim. Kapağı şişmiş olan kavanoz varsa açalım ve marmelatları ısıtıp farklı bir kapakla tekrar kapatıp ters çevirelim.
  Püf Noktası
  • Marmelat kavanozlarını oda sıcaklığında ve fazla ışık almayan ortamda saklayalım.
  • Kavanozu kullanmak üzere açtıktan sonra 3 gün içerisinde bitirmelisiniz bu yüzden küçük kavanoz tercih etmenizde fayda var.
  • Kayısılarımızın marmelat kıvamını anlamak için bir yemek kaşığı marmeladı ayrı bir tabağa alıp ılıtalım. Ardından kaşığın tersini taba sürüp kaldıralım eğer arka arkaya 3 damladan fazla damlarsa biraz daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
  • Ölçülerimizden 3 adet 500gr’lık kavanoz marmelat çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Konserve Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç