Türkiye'de en çok Hatay ve Mersin'de yetiştirilen limon, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Misket, yeşil ve çeşme gibi çeşitleri olan bu besinin ateş düşürücü özelliği vardır. Aynı zamanda farenjit ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde de etkilidir. Çeşme limonunun diğer limonlardan farkı; içinin portakal gibi, kalın kabuklu ve büyük olmasıdır. Ekşi olmayan bu limon çeşidinin kendine has bir kokusu vardır. Malzemeleriniz hazırsa, ıtır çiçeği ile lezzetlendirilen limon reçeli tarifine başlayabiliriz.
Hafif ve lezzetli pratik tatlı tarifleri buradan ulaşabilirsiniz. Kahvaltı sofralarını güzelleştirmek için, kayısı reçeli veya elma reçeli tarifinden yararlanabilirsiniz.
Itırlı Limon Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Itırlı Limon Reçeli Kaç Kaloridir?