Ekşi mayalı ekmek üzeri tüketebileceğiniz harika bir atıştırmalık.
- Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın ve içine yumurtaları tek tek kırın. 4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Ekşi maya ekmeğini, üzerine hafif tereyağı sürerek fırında kızartın.
- Labne peynirini, frenk soğanı ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Karışımı ekşi maya ekmeğin üzerine sürün. Ardından ekmeğin üzerinde yan yana gelecek şekilde, dilimlenmiş avokado, poşe yumurta ve füme somon dizin. Üzerine bir tutam ince dilimlenmiş frenk soğanı serperek ekşi maya ekmek&somon fümeyi servis yapın.
Kolay kaparili somon füme tarifi için tıklayın.