SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Çilek Turşusu
Çilek Turşusu
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mis kokulu çileklerden kış sofralarınız için çilek turşusu.
Çilek Turşusu Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg sert çilek
1.5 su bardağı beyaz balzamik sirke
1/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı salamura tuzu
2/3 su bardağı su
Çilek Turşusu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun.
Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin.
Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Turşu Tarifleri
Konserve Tarifleri
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi