Nefis bir sos eşliğinde çıtır mantarlar...
- Öncelikle sosunu hazırlayın. Bunun için acı biber sosu ile mayonezi bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp mantarları hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
- Unu, tuzu, karbonatı ve baharatı bir kapta harmanlayın. Sodayı ekleyip pütürsüz bir bulamaç haline getirin.
- Mantarları nemli bir bezle silip kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında, yani ikiye veya üçe kesin.
- Galeta ununun bir kısmını tabağa aktarın. Mantarları önce bulamaca batırıp süzün, sonra da galeta ununa bulayın. Sonra kızgın yağda kızartın.
Galeta ununu az miktarda kullanıp miktarı azaldığında yenileyin çünkü mantarları bulamaca buladıktan sonra galeta unu ıslanıp pütür pütür olacaktır. Temiz galeta unu ile kızartma yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.
Kimyonlu mantar sote tarifi için tıklayın