Cevizli incir marmeladı ile kahvaltı sofralarınızın keyfini çıkarın.
- İncirlerin kabuğunu soyun. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde kesip tencereye aktarın. Üzerine suyu, şekeri, karanfil tanesini ve çubuk tarçını ilave edin. Önce yüksek ateşte, arada bir karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içindeki çubuk tarçını ve karanfil tanesini çıkarın.
- Pişen incirleri el blender’ı ile püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. İri doğranmış ceviz içlerini ve tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. En son limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Marmelat sıcakken sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
Kırmızı, sarı, mor renkli veya yeşil çizgili... Her biri kendine has lezzete sahip. Kurutulmuş incir tüm yıl boyunca hemen hemen her yerde bulunabilir.
Yabani incir reçeli tarifi için tıklayın