Diyet listesine ekleyebileceğiniz bal kabaklı pratik bir mücver tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bal kabağı, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan mücveri, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Bal kabağının sert kabuk kısımlarını temizleyerek rendeleyin. Dereotunu ve taze soğanları çok ince doğrayın. Rendelenmiş balkabağını ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın.
Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla şekil vererek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Mücveri fırından çıkardıktan sonra beş dakika oda ısısında bekletip yanında yoğurt ile servis edin.