Kabakgiller familyasına ait bir bitki olan acur, yeşil, koyu yeşil ve beyaz renklidir. Tadı salatalığa benzer. Hem çiğ, hem de pişirilerek yenilebilir. Düşük kalorili bir besin olan acur, kan basıncını da dengeler. Nörolojik hastalıklara karşı vücudu koruyan acur, aynı zamanda kalp sağlığına da iyi gelir. Güneydoğu Anadolu'da 'tirozi' ismiyle bilinir. Acurun en yaygın kullanımı ise turşu yapımıdır. Tarifte verdiğimiz ölçülerden 3 kiloluk turşu bidonları hazırlayabilirsiniz. Peki, acur turşusu nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz acur turşusu tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Acur Turşusu Kaç Kalori?
Farklı turşu çeşitleri arayanlar için, yeşil erik turşusu ve pratik közlenmiş biber turşusu tarifini de buraya bırakıyoruz.
Acur turşusunu, güveçte kuru fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz.