Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Elif Edes Tapan’dan @eliftapan mis gibi bir tarifimiz var. Özellikle davet sofralarında tercih edilen zeytinyağlı patlıcanlı pilav nasıl yapılır? diyenler için Şef Elif Eden Tapan, tarifini sizlerle paylaştı. Kızarmış patlıcan dilimleri ve pilavı bir araya getirdikten sonra, sos ile harmanlayabilirsiniz. Malzemeleri hazır edip kolları sıvadıysanız, zeytinyağlı patlıcanlı pilav yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan nefis patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak bol malzemeli sebzeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
  2. Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
  3. İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
  4. Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış  patlıcanları ilave ederek üzerini bir  bez veya kağıt havluyla kapatın ve  demlenmeye bırakın.
  5. Ilık veya soğuk servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Davet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı