Yaban Mersinli Mor Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İftara ne pişirsem diyenler için nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Et, lahana, yaban mersini ve kuru yemiş ile hazırlanan yaban mersinli mor pilav, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçim. Listedeki malzemelere göz attıysanız; hazırlaması 10, pişirmesi ise 40 dakika süren yaban mersinli mor pilav yapımına geçebiliriz. 

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz pratik pilav tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Antep ve Adana'nın önemli lezzetleri arasında yer alan firik pilavı tarifini de listenize ekleyin.

Yaban Mersinli Mor Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Mor Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın. 
  2. İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin. 
  3. Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
  4. Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
  5. Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  6. Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. 
  7. Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı