Vişneli Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Soğanı rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin.
  3. Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin.
  4. Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına aktarın. Ortasına etleri yerleştirin.
  5. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin.
  6. Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Servis yapın.

Daha fazlası için, pilav tariflerine göz atın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı