Tuy Palovi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özbekistan mutfağında çok önemli bir yere sahip olan bu yemek, ''Wedding plov'' ismiyle de bilinir. Özbek düğünlerinde erkekler tarafından hazırlanan bu pilavın halk tarafından bilinen bir hikayesi vardır. Efsaneye göre bir prens, fakir bir kıza aşık olduktan sonra yemeden içmeden kesilir. Kral, oğlunun iyileşmesi için bir doktor çağırır ve doktor prensin iyileşmesi için bu yemeğin hazırlanmasını ister. Özbek kültüründe özellikle düğün zamanları pişirilen tuy palovi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tuy Palovi Tarifi İçin

Malzemeler

Tuy Palovi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kuru üzümleri bir kaseye alın ve üzerine ılık su ekleyerek bekletin.
  2. Pirinci su berraklaşana kadar yıkayın.
  3. Bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Kuşbaşı etleri tavaya ekleyerek kızartın.
  4. Üzerine doğranmış soğanları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar pişirin.
  5. Daha sonra yemeklik doğradığınız havuçları ilave edin. Su ve ıslatılmış nohutları ekleyerek karıştırın.
  6. Su kaynadığında ocağın altını kısın ve sarımsak başlarını ekleyin. Bu aşamada sarımsağı dişlerine ayırmayın, sadece dış kabuğunu çıkarın.
  7. Tavanın üzerine kapağı kapatarak kısık ateşte 50 dakika pişirin.
  8. Pişirme işleminin sonralarına doğru kuru üzüm, zerdeçal, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin. 
  9. Sarımsak başlarını çıkarın ve yerine pirinci ekleyin. Pirincin üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Pirinç piştikten sonra servis tabağına alın. Sarımsakları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Et Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı