Taze Otlu Firik Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Firik Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Otlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz firik buğdayı ile pilavlık bulguru ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Üzerine ince kıydığınız taze otları, tuzu, karabiberi ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın ısısını kısık ateşe getirerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yemeğe haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı