Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Taze fasulyeleri ayıklayıp verev şekilde doğrayın. Tencereye yeteri kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyip dişe gelecek kıvamda haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye tereyağını ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Taze fasulyeyi ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edin. Bulguru ekleyip 3-4 dakika kavurun. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav