Tavuk Etli Alatlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Alatlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Alatlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Nohutu bir gün önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Pirinci bol tuzlu kaynar suda 1 saat bekletin. Tavuk etini yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Soğanı ince doğrayıp bir kaba alın. Tuz, karabiber ve yenibaharla karıştırın. Haşlanmış nohutları bir tencereye alın. Baharatlı soğanın yarısını ve tavuk etlerini ekleyip kalan soğanı ilave edin. Pirinci süzüp en üste ilave edin. Tereyağını küçük küçük kesip üzerine serpin. Sıcak tavuk suyunun yarısını tencereye aktarıp 5-6 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Pilav suyunu çekince kalan tavuk suyunu da ekleyin. Pilavı karıştırmayın. Kapağını kapatıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı