Şenlik Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şenlik Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Şenlik Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Badem ile Antep fıstıklarını üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyu süzüp, kabuklarını elinizle sıyırarak temizleyin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin ve pirinci ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Su kaynadığında ocağı kısıp kapağı kapalı olarak pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru kayısıları küp şeklinde doğrayın. Kuru üzümlerle birlikte sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzün. Pilav piştiğinde üzerine kağıt mutfak havlusu yerleştirip, kapağını sıkıca kapatın. 10 dakika bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtıp badem, çam fıstığı ve antep fıstıklarını 2 dakika kavurun. Üzüm ve kayısıları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın. Pilavı servis tabağına tepeleme bir görüntü olacak şekilde aktarın. Kavrulmuş çerezleri üzerine ilave edip bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı