Sebzeli Firik Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Firik Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Firik Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanı alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz kabağı ve salçalık kırmızı biberi küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekleyin. Sırasıyla kabak ve biberleri de ekleyip hepsini birlikte kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz firiği ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Detaylı anlatımı ve püf noktaları ile klasik firik pilavı tarifi sadece bir tık uzakta.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı