Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adıyaman mutfağı lezzetlerinden en gözde yemeklerinden sarımsaklı pilav ve köy tavuğu tarifi.

Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köy tavuğunu haşlayarak tavuğun suyunu süzün.
  2. Bir tencereye yarım çay bardağı yağı ile küp doğranmış sarımsağı ekleyin. Üzerine bulgur ve 6 bardak tavuk suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.  Ateşten indirmeye yakın ezdiğiniz sarımsağı üzerine yayın. Piştikten sonra bir havlu kağıt ile üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  3. Tavuğu parçalara ayırın ve kalan yağla bir tavada kızartın.
  4. Tavuğu kızarttığınız yağla birlikte pilavın üzerine yayın.
  5. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı