Sarımsaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sarımsaklı pilav, baldo pirinç, sarımsak ve frenk soğanı ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen bu pilavın en önemli özelliği, pilavdan bir kaşık alındığında altındaki yağın gözükmesidir. Balıkesir ile özdeşleşse de hemen hemen her yörede rastlamak mümkündür. Kalabalık sofralarda da kendine yer bulan sarımsaklı pilav, 'sarımsak pilavı' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, sarımsaklı pilav yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuklu saray pilavı, Çin pilavı ve büryan pilavı tarifini de deneyin.

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sarımsaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  2. Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  4. Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pirinçleri mutlaka bol su ile yıkayın. Bu sayede nişastasını akıtabilirsiniz.
  2. Aromatik bir tat elde etmek için sarımsak miktarını azaltarak, sarımsak tozu da ekleyebilirsiniz.
  3. Pirinçleri tahta kaşık ile karıştırın. Kapağını kapattıktan sonra karıştırmayın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Davet Yemekleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı