Pıt Pıt Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pıt Pıt Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Pıt Pıt Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı ince doğrayın. Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın. Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın. Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin. Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı