Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pesto sos için

Üzeri için

Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Cevizleri ve çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşete kavurun. Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ekleyip çatalla ezin. Ezilmiş sarımsak, fesleğen yapraklarını mutfak robotunda veya havada ezerek macun kıvamına getirin. Zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve cevizi ekleyip ezmeye devam edin. Arpa şehriye, tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Pesto sosu ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Arpa şehriye pilavının üzerine serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Diyet Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Sos Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı