Cevizleri ve çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşete kavurun. Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ekleyip çatalla ezin. Ezilmiş sarımsak, fesleğen yapraklarını mutfak robotunda veya havada ezerek macun kıvamına getirin. Zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve cevizi ekleyip ezmeye devam edin. Arpa şehriye, tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Pesto sosu ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Arpa şehriye pilavının üzerine serpip servis yapın.