Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Ve Mantarlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanı alaca soyun. İri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın. 180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin. Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın. Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin. Baharatları ilave edin. Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin. Naneyi kıyıp pilava ekleyin. Yarım saat demlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı