Ana vatanı Çin ve Hindistan olan patlıcan, sıcak iklimde yetişen bir sebzedir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin; B, C ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde fosfor, potasyum ve magnezyum barındırır. Kemikleri güçlendirmesinin yanı sıra mide ve sindirimi rahatlatır. Yağ değeri düşük olduğu için, obezite tedavisinde kullanılır. Genellikle sulu yemek ve salata tariflerinde yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız pratik patlıcanlı pilav tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Patlıcanlı Pilav Kaç Kaloridir?
Kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz pilav tarifleri tam size göre! Dilerseniz, sizlere özel olarak sunulan sebzeli bulgur pilavı tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Kızartmak için
Patlıcanlı pilavı, mutancana ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.