Patlıcanlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan patlıcan, sıcak iklimde yetişen bir sebzedir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin; B, C ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde fosfor, potasyum ve magnezyum barındırır. Kemikleri güçlendirmesinin yanı sıra mide ve sindirimi rahatlatır. Yağ değeri düşük olduğu için, obezite tedavisinde kullanılır. Genellikle sulu yemek ve salata tariflerinde yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız pratik patlıcanlı pilav tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Patlıcanlı Pilav Kaç Kaloridir?

Kalabalık sofralarda ikram edebileceğiniz pilav tarifleri tam size göre! Dilerseniz, sizlere özel olarak sunulan sebzeli bulgur pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Patlıcanlı pilavı, mutancana ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Böylece acı tat gidecektir.
  •  Pilavın tane tane olması için, farklı bir kapta 30 dakika sıcak su içinde bekletin.
  • Pirinci kavurma işlemini ortalama 3 dakika uygulayın.
  • Pilavı pişirirken tavuk bulyon veya et suyu kullanabilirsiniz. Bu sayede lezzeti artacaktır.
  • Pirincin dibinin tutmaması için; önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Pilav ve Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri Video Tarifler Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Pilav Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav