- Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu
süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin
ve yumuşayana kadar suda bekletin.
- Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve
üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte
pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
- Etlere
tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam
fıstıkları kızarana kadar kavurun.
- Etleri pişirdiğiniz
suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar
tamamlayıp tencereye ilave edin.
- Kıyma, kuş
üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin.
Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana
kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak
servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, yüksek proteinli etli ve havuçlu özbek pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.