Özbek Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Özbek Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Özbek Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
  2. Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
  3. Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
  4. Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
  5. Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli etli ve havuçlu özbek pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı