Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Otlu kaymaklı bulgur pilavı ile şölen yaratın.

  1. Bulguru 1 saat önceden ıslatın ve süzün. 
  2. Bir tencerede tereyağını soğanla kavurun ve bulguru ekleyin. Biraz çevirdikten sonra suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  3. Pişmeye yakın tüm yeşilliklerle birlikte karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın ve 3 dakika daha pişirin. Pişince iyice karıştırın, kaymağı ekleyip demlenmeye bırakın. Otlu kaymaklı bulgur pilavı sıcak servis edin.

Cevizli bulgur pilavı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kaymaklı Tatlılar

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı