Örgülü Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Örgülü Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Örgülü Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp süzün. Soğanı soyup küp küp doğrayın.
  2. Mantarları temizleyip dilimleyin. Dolmalık biberi temizleyip küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Sırasıyla soğan, et, biber ve mantarı ilave edip kavurun. 
  3. Margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin.
  4. Daha önceden hazırladığınız harcı pilava ekleyip harmanlayın.
  5. Hamuru hazırlamak için; unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  6. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ilave edip azar azar su ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  7. Hamurun yarısını açıp yağlanmış yuvarlak fırın kalıbına yayın. Pirinçli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru açıp şeritler kesin.
  8. Pirincin üzerini şeritlerle kafes şeklinde kaplayın. Hamurun üzerine süt ve sıvıyağ karışımını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Akşam Yemeği Et Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Bayram Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kayseri Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı