Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Pirinci yıkayın. Narın kabuğunu soyup tanelerini ayıklayın. Tereyağının yarısını tencerede eritip 1 bardak pirinci ekleyin. Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 1.5 bardak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 bardak antepfıstığını ekleyip harmanlayın.
Kalan yağı başka bir tencerede eritip kalan pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Nar suyu, kalan su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pişirin. Ocaktan alıp kalan 1 bardak antepfıstığını ekleyin. ‹ki renkli pilavı tencereye alıp harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.