Mısırlı Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mısır, pilav, salata gibi tariflerin içinde en çok kullanılan garnitürlerden biridir. Konserve olarak alınan veya taneleri ayıklanan mısır, pirinç pilavına lezzet katan besinler arasında yer alır. Mısırlı pilavı, 25 dakika içinde hazırlayarak sofralarınızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz. 

Dilerseniz, resimli anlatımıyla sade pirinç pilavı tarifine ve püf noktalarına da göz atabilirsiniz.

Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinci ıslatmak için:

Mısırlı Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pirinci bol suyla yıkayın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz serpiştirin ve ılık su ekleyin ıslayın.
  2. 15 dakika bekledikten sonra tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.
  3. Eriyen yağın üzerine süzdüğünüz pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
  4. Pirinç taneleri şeffaflaşmaya başladığında mısırı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Pilav suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika demlenmesini bekleyin.
  7. Mısırlı pilavı servis tabağına alın. Üzerine karabiber serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Mısırlı pirinç pilavını, airfryerda tavuk göğsü ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pişirme süresi, kullanacağınız pirinç türüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pirinçleri suda bekleterek nişastalarından arınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte sıcak su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız mısırları pilava eklemeden önce, mutlaka fazla suyunu süzdürün.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı