Mehmet Özer'in yorumuyla Mercimekli, kaymaklı ve köz biberli meyhane pilavı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kapya biber, salça ve zerdeçal ile hazırlanan bu pilavı, ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
1 bardak yemeklik bulgur
1 adet soğan (İnce doğranmış)
1/2 adet havuç (Rendelenmiş)
2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber (İnce kıyılmış)
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık kaymak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı