Limonlu Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav