Ayçiçek yağını tencereye alın. Küçük parçalar şeklinde
kesilmiş kuzu etini ekleyip birkaç dakika kavurun. Soğanı
ikiye bölün. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar
suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 1.5 saat pişirin.
Baklaları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kepekli
bulguru tereyağında 1-2 dakika kavurun. 2 su bardağı
et suyunu ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7 dakika pişirin. Haşlanmış
baklaları bulgura ilave edin ve 4 dakika daha pişirin. Çam
fıstığı, Antep fıstığı ve uzun kesilmiş bademleri bir tavada
yağsız olarak kavurun. Baklalı pilavı servis tabağına alın.
Et ve kuruyemişleri üzerine ekleyip servis yapın.