Kestaneli İç Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış ayları ve özellikle yılabşı ile eşleştirilen kestaneli iç pilav davet sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet. Dilerseniz tavuk ya da hindi eti ile de zenginleştirebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli İç Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  2. Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  4. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin.
  5. Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.
  6. Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.
  7. Fıstık, kuş üzümü ve farklı malzemelerle harmanlanan iç pilav tarifini listenize eklemeyi unutmayın.
  Servis Önerisi
  • Hindi ya da tavuk eti ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kestaneler ızgarada, tavada ya da fırında pişirilebilir. 
  • Tarifte kullanılacak kuş üzümünü sıcak suda 20 dakika bekletebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı