Kestane Unlu Perde Pilavı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestane Unlu Perde Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Pilav için

Kestane Unlu Perde Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Tereyağını eritip pirinci ekleyin ve 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirin. Kestaneleri pilava ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Biberleri küp şeklinde doğrayarak az yağda soteleyip pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Karabiber ilave edin. Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı ve tuzu bir kasede çırpın. Kestane ununu azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Yuvarlak bir tepsiyi ya da kek kalıbını yağlayın ve tabanına soyulmuş bademleri dizin. Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile tepsinin tabanı büyüklüğünde açın ve tepsinin içine yerleştirin. Kalan hamuru tekrar açıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin ve tepsinin yan duvarlarına yerleştirin. Pilavı içine doldurun. Tekrar tepsi büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Tepsiden çıkartıp servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı