Kapamalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kapamalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kapamalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti kavuracağınız tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca sıvı yağla birlikte etleri kavurun.
  2. Etlerin üzerine suda beklettiğiniz nohutları ve 1 lt kadar sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte etleri ve nohutları pişirmeye bırakın.
  3. Nohutlar iyice yumuşayınca ocaktan alın. Suyunu pilav yapımında kullanmak için ayırın.
  4. Eti haşladığınız suyundan ve normal sıcak sudan 3 bardak olacak şekilde tencereye aktarın. Suyun içine domates salçasını, tuzu ekleyin. Su kaynayınca pirinci ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi de iyice kısın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. En son tereyağında kavurduğunuz karabiberi gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav