Güveçte Sebzeli, Etli Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Sebzeli, Etli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Sebzeli, Etli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın ve ayçiçek yağında kızartın. Bonfileyi küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Güvece ayçiçek yağını aktarıp etleri kavurun. Etler suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte pişirin.
  3. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havucu ekleyip karıştırın. Yıkadığınız pirinci ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin.
  4. Bir su bardağı bezelyeyi ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İki su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin.
  5. 180 derece fırının orta katında 15-20 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkartın. Servis yapmadan önce üzerine kızarmış patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Listenize pratik etli pilav tarifini eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Pilav Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı