Gökkuşağı Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gökkuşağı Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Gökkuşağı Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve 20 dakika suda bekletin. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Patlıcanları yağa ekleyip kızartın. Kevgirle tavadan alıp kağıt havlu koyduğunuz servis tabağına alın. Aynı tavaya küp şeklinde doğradığınız biberleri ekleyip kızartın ve patlıcanların olduğu tabağa alın. Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Üzerine pirinci ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun. 3 su bardağı tavuk suyunu veya suyu, tuzu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı ocaktan alıp üzerine kızarttığınız sebzeleri ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp demlemeye bırakın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Pilav Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav