Fırında Pilavlı Pirzola
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Pilavlı Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Pilavlı Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini margarinle yağlayın.
Pirinci fırın kalıbına veya tepsiye yayın. Domatesi ve soğanı soyup rendeleyin. 3 bardak sıcak suya tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve soğanı ekleyip karıştırın ve pirincin üzerine gezdirerek dökün. Pirzolaları pirincin üzerine biraz bastırarak yerleştirin. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : DAVETLER İÇİN
Fırında pilavlı pirzola özellikle 8-10 kişilik davet sofraları için pratik bir tarif.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pilav Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı