Firikli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Firikli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Firikli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin. Geniş bir kapta bulgur, firik, kıyma, salçalar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın. Karışımı biber ve patlıcanların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. Tencereye dizip, dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ilave edin. Suya bir tutam tuz atın ve ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dolma Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı