Fasulye Diblesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dible, Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Farklı çeşitleri olsa da, en çok bilinen fasulye diblesidir. Fasulye ve pirincin bir tencerede bulup pişmesiyle hazırlanan bu yemek, hem ana yemek, hem de yan yemek olarak sunulabilir. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, Karadeniz usulü fasulye diblesine göz atalım.

Pastırmalı bulgurla lahana diblesi ve hamsi diblesi tarifine de göz atın.

Fasulye Diblesi Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulye Diblesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik küp küp doğrayın. 
  2. Fasulyeyi ayıkladıktan sonra eşit şekilde verev kesin. 
  3. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin. 
  4. Tencereye alınan yağın üzerine soğan eklenir ve kavurulur. 
  5. Fasulye ve domatesler ilave edilir ve karıştırılır. 
  6. Pirinç, su ve baharatları ilave edin ve pişmeye bırakın. 
  7. Yemeği servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pişme suyu miktarı fasulye cinsine göre değişecektir. 
  • Yanında salata ya da yoğurtlu ürünler ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Pirinç kullanmak istemezseniz bulgur kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav