Eyşili Pilav (Kastamonu)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Eyşili Pilav (Kastamonu) Tarifi İçin

Malzemeler

Eyşili Pilav (Kastamonu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Siyez bulgurunu yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkayın. Elinizle küçük parçalara toparın ve ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Küp doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı