Enginarlı Ve İç Baklalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Ve İç Baklalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Ve İç Baklalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç baklaları sıcak suda yarım saat bekletin. Daha sonra kabuğunu soyup içlerini çıkartın. Soğanları ince doğrayın. Enginarları 4’e bölün. Taze soğanı, tuzu, karabiberi, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu, iç baklaları ve zeytinyağı ile birlikte malzemeyi harmanlayın. Bir tencereye aktarın. Üzerine 2 bardak sıcak su ilave edin. Malzemenin üzerini tamamen kapatacak şekilde ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün, tencerenin kapağını da kapatın. Bu şekilde 20 dakika pişirin. Enginarlar pişince suyunu süzüp pilav yapmak için ayırın. Pişen malzemenin üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
  2. Pilav için pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, 10-15 dakika bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  3. Tereyağını bir tencerede eritin ve pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine ayırdığınız sıcak sebze suyunu ekleyin. Önceden pişirip ayırdığınız sebzeleri de üzerine serpin. Önce yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın, sonra ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. En son rendelenmiş limon kabuğu ile kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirip servis yapın.

Enginarlı iç bakla tarifine bakmayı unutmayın!

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı