Brüksel Lahanalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Brüksel Lahanalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Brüksel lahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.
  3. Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun.
  4. Brüksel lahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Gallo Pinto
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı