SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Biberli Pilav
Biberli Pilav
Güncelleme tarihi:
25 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Biberli Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
30 gr tereyağı
1 kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Biberli Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pirinci 1 tutam tuz ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
Pilava ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Benzer Tarifler
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı