Balık Ve Yumurtalı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kedgeree, mezgit fileto, haşlanmış pirinç, maydanoz, haşlanmış yumurta, köri, tereyağı ve krema gibi malzemelerle hazırlanan bir yemektir. Balık haşlandıktan sonra pirinç, balığın haşlama suyunda pişirilir. Daha sonra pirinç, köri ve tereyağı ile pişirilir ve son olarak balık ve haşlanmış yumurta eklenir. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Şimdi, bu lezzetli yemeğin nasıl yapıldığına bir göz atalım.

Evde midye dolma tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Balık ve yumurtalı pilav kaç kaloridir?

Bir porsiyon Balık ve yumurtalı pilav 471 kaloridir.

Balık Ve Yumurtalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Ve Yumurtalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balığı derisi yukarı bakacak şekilde geniş bir tavaya yerleştirin. 
  2. Üzerine yarım su bardağı su dökün ve üzerine defne yapraklarını ekleyin.
  3. Suyu kaynatma noktasına getirin. Balığı 10 dakika pul pul olana kadar pişirin.
  4. Balığın derisini soyup bir kenara alın, pişirme suyuna basmati pirincini ilave edip haşlayın.
  5. Haşlanan pirinçleri demlenmesi için ocağın altını kapatıp dinlendirin.
  6. Bir tencerede su kaynatıp yumurtaları 8 dakika boyunca haşlayın.
  7. Kaynattığınız yumurtaları dikkatlice soğuk suyun altında soyun.
  8. Bezelyeleri küçük bir tencerede haşlayın ve süzün.
  9. Geniş bir tavada tereyağını sıvı yağ ile eritin. İnce ince doğramış olduğunuz soğanları tavaya alın ve yumuşayana kadar soteleyin.
  10. Köri tozu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  11. Pişirdiğiniz pirinç, bezelye, krema ve ince kıyılmış maydanoz, karabiberi ekleyin ve güzelce karıştırın.
  12. Balıkları iri parçalar halinde doğrayın ve tavaya ekleyin. Limon suyunu sıkıp güzelce karıştırın.
  13. Yumurtaları dörde bölün ve pirincin üzerine koyun.Tavayı bir kapakla kapatın ve kısık ateşte yumurtalar ısınana kadar bekleyin.
  14. Balık ve yumurtalı pilav servise hazır, afiyet olsun!
  Servis Önerisi
  • Dilerseniz havuç ve kapya biber gibi dilediğiniz sebzeler ilave edebilirsiniz.
  • Dereotu ve frenk soğanı ile süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ton balığı veya somon gibi balıklar da kullanılabilir.
  • Hemen servis yapmayacaksanız, balık ve yumurtalı pilavı sıcak bir tabağa alın ve üzerine birkaç küp tereyağı ekleyin. Servis yapmadan önce üzerini mutfak folyosuyla örtün ve düşük sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar sıcak tutun.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Balık Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Melek Pilavı